Blog

Milyen íjat kaphatsz nálam?

Milyen íjat kaphatsz nálam?

A műhelyemben többfajta íj készül. A magyar íj és a tatár íj mellett a szabír, a török íjak készítése folyik. Azért kezdtem az első kettővel, mert az emberek leginkább ezen két fajtát szeretik a legjobban.

A magyar íj

Természetes volt számomra, hogy ezzel az íjtípussal kezdek. Ez a legelterjedtebb és ez kötődik leginkább az őseinkhez, mentalitásunkhoz. Stabil, kiegyensúlyozott, kezdők, haladók is egyformán biztonsággal használhatják. Nem agresszív, lágyan húzható, és ami a legfontosabb, nem torolja meg a kezdők által elkövetett hibákat.

A tatár íj

Ez a fajta íj már inkább haladóknak ajánlott. Húzása kicsik rövidebb mint a magyar íjé, de igazán nem sokkal. Viszont agresszív, mentalitásában morcosabb. Nem tűri a hibákat, azt kérlelhetetlenül megtorolja. Értem ezalatt a rossz fogást, oldást, stb.. De aki kipróbálja, az bele tud szeretni, mert gyorsabb, és nagyobb odafigyelést igényel az íjásztól. Egyszóval más karakter mint a magyar íj.

Ha kíváncsi vagy a többi fajtára is, válaszd ki a felső menüből és olvasd el részletesen!

 

Kipróbálhatod, hogy meggyőződj!

A műhelyemben bármikor kipróbálhatod és meg is rendelheted íjadat. Megrendelés előtt lehet, hogy érdemes volna legalább egyszer konzultálnunk e-mailben vagy telefonon. Ezen a számon hívhatsz: +36 20 9768 093

Itt küldheted el kérdésedet, üzenetedet:

 
  név:  
  emailcím:  
  telefonszám:  
  üzenet:  
       
   

 
 

Posted in: Milyen íjat, hogyan válassz, hogy kapod meg...

Leave a Comment (0) ↓